Aktiviteter Klippan

Hundar, bra dragplåster på Mölletofta.

Efter att Klippans MHF-avdelning på grund av dåligt väder fått flytta sitt            Ta Paus-arrangemang på Mölletofta Rastplats en vecka fram i tiden blev det äntligen av den 28 och 29 juli. Mölletofta Rastplats är vackert belägen ut med    E 4:an mellan Östra Ljungby och Örkelljunga med välskötta grönytor och serviceanläggningar.

Besöksfrekvensen var i år något lägre än föregående år, men Aksel och Monas hundar bidrog till att de flesta besökarna på rastplatsen också drogs till vårt tält med informationsmaterial och naturligtvis bjöds det där på kaffe med dopp. Totalt beräknar vi att rastplatsen, under den tid vi var där, besöktes av 150 – 200 bilar och husvagnar med varierat antal passagerare.

jeO

 

 

Äntligen lyckades utflykten!

Tredje gången gillt kan man säga för Klippans MHF-avdelnings försök att komma ut med turbåten Ubbe på Vittsjön för den 12 juni bar det äntligen i väg.

Det har under de två senaste åren gjorts försök att få denna utflykt till stånd, men oväder i form av höststormar har satt punkt för denna. Inför årets planering av verksamheten lades utflykten till juni månad, i stället för som tidigare under hösten, för att undvika höstvädret och det blev ett lyckat drag. Den 12 juni begav síg ett tiotal förväntansfulla medlemmar av mot Vittsjö och den väntande Ubbe. Väl på plats välkomnades vi till Vittsjö Camping av Aksel, Mona och deras underbara hundar. Skepparen och hans medhjälpare hälsade välkommen ombord på den specialbyggda båten, eller rättare sagt flotten, utrustad med bord och bänkar under tak samt en inbyggd utombordare och två härliga gasolgrillar. Efter en timmes tur där skepparen på ett revligt sätt berättade om de hus vi passerade och om människor som bebott och bebodde dem, ankrades det upp och grillmästaren serverade härliga grillade karrékotletter, potatissallad och grönsaker, en underbar middag på sjön, som bekant suger. Givetvis blev det kaffe och kaka på maten. Efter ytterligare en sväng över Vittsjöns vatten återkom man till startplatsen efter en fin och välarrangerad sjöresa som varit till allas belåtenhet.

Efterson turen lyckades och blev lyckad på den nya tiden är det väl inte otänkbart att den återkommer till nästa år. Vi var ju bara tio och det fanns plats för ytterligare tjugo, så låt det bli en fin våravslutning för fler.

At/jeO

Foto/Ake

Tore Nilsson fick Diplom för sina 60 år som MHF:are.

Vid Klippans MHF-avdelnings årsmöte var det meningen att det skulle delas ut Diplom för 60-årigt medlemskap till två medlemmar och inte mindre än 11 nålar för 50-årigt medlemskap då man inbjudit även berättigade medlemmar från Ängelholm/Höganäs. På grund av ålders- och andra skäl uteblev de flesta men glädjande nog deltog Tore Nilsson, numera boende i Lomma men som större delen av sitt liv haft Klippan som sin bostadsort. Han erhöll ur Regionordförande Jan-Åke Hanssons hand sitt 60-årsdiplom och ett tack för mångårigt och gagnerikt arbete för MHF och nykterhetsrörelsen.                        De medlemmar som erhöll nål för 50-årigt medlemskap var; Einar Nilsson, Förslöv, Nils Jansson, Mölle, Inga Törjesson, Ängelholm och Ethel Thomasson, Klippan, där den sistnämnda tillhör eldsjälarna i avdelningen. Övriga berättigade kommer att få sina utmärkelser per post.

Årsmötesförhandlingarna leddes av Regionordförande Jan-Åke Hansson och alla beslut fattades i största samförstånd. Årsmötet inleddes med parentation där ordförande Aksel Kops Eriksen speciellt nämnde Kjell Andersson, vår förre ordförande under många år, och påminde om de stora insatser han gjort för Klippans MHF och nykterhetsrörelsen. Det blev omval på samtliga poster vilket innebär att Aksel Kops Eriksen leder avdelningen i yttrligare två år och att Arne Thomasson och Börje Olsson fortsätter som sekreterare resp. kassör.

Då Kommunstyrelsen i Klippans kommun beslutat att avveckla Trafiksäkerhetsrådet beslöt årsmötet enhälligt att tillskriva kommunstyrelsen om att ompröva beslutet och på nytt inrätta ett Trafiksäkerhetsråd.

Årsmötet avslutades med sedvanligt kaffe med hembakade bullar och tårta men också med tankeutbyte och gemytligt resonemang kring kaffeborden.

jeO

Här står dom som hedras med diplom och 50 års nålar Tore Nilsson 60 års diplom Ethel Thomasson 50 års nål , Inga Törjeson 50 års nål  Och Einar Nilsson 50 års nål flankerad av Regions ordförande Jan-Åke Hansson och Klippans Ordförande Aksel Kops Eriksen
Börje Olsson i samspråk med Tore Med Fru om dom 60 års medlemskap i MHF
 Regions ordförande Jan-Åke och överlämnar 60 års diplomet till Tore Nilsson
Ethel och Inga pratar om gamla minnen
om 50 årigt medlemsap i MHF.
Här har vi podit med Regions Ordförande Jan-Åke Hansson Sekreterare Arne Thomasson Och Klippans Ordförande Aksel Kops Eriksen
MHF Klippan genomför varje år en rad olika aktiviteter. Här nedan kan ni se några bilder från de olika aktiviteterna.

Vandring i vackra Vittsjö
Jaha, vilken väg ska vi ta? (Vandring i Vittsjö)
– Precis lagom stor till mig!
Julbord 2007
2007 års julfest lockade ca 20 personer. Här smörjde man kråset med god julamat till skön julmusik.
Yngve Bengtsson stod för underhållningen. Sång och musik.

%d bloggare gillar detta: